top of page

over Jan

1K9A7043.jpg

Iedereen kan tegenwoordig foto's maken. Met de meeste telefoons kun je net zulke mooie plaatjes maken als met een digitale compactcamera of zelfs sommige spiegelreflex camera's. En iedereen kan met een paar simpele handelingen een fraai plaatje delen op social media. Waarom zou ik nog een fotograaf inhuren? Een veel gestelde vraag. We leven in een wereld waarin we overstelpt worden met beelden. Fotograferen is echter toch een vak.

Schrijven met licht

Letterlijk betekent fotograferen schrijven met licht. Je kunt mooi kalligrafie schrijven of je kunt snel een bord voor de markt maken met een tekst van de aanbieding van deze week. Beide voldoen. Maar wil je mooi kunnen schrijven en dan bedoel ik bijvoorbeeld een mooie reportage van de bedrijf, of huwelijksdag, of wellicht goeie interieurbeelden, dan heb je daar toch echt een professionele fotograaf voor nodig. Een fotograaf die weet wat hij doet, en die zijn professionele apparatuur helemaal onder controle heeft. Zo word je uitgenodigd om straks wat langer te kijken naar de uiteindelijke afbeelding. Het beeld vertelt een verhaal. Het verhaal wat je wil vertellen. Het verhaal van uw bedrijf, of het verhaal van jullie bruiloft, het verhaal met een uitgesproken stijl van de fotograaf.

Passie voor Food

Ik ben een echte Bourgondiër. Ik ben gek op gastronomie en ga regelmatig met mijn vrouw, die sommelier is in een kwaliteitsrestaurant, op zoek naar leuke tentjes waar je vaak prachtige schilderijen op een bord krijgt voorgeschoteld. Inspirerend! Ik vind het dan ook mooi om met verschillende chefs te werken op locatie of in mijn studio om ook van de heerlijke gerechten die zij maken een prachtig en smakelijk beeld te maken.

Fotografieopleiding

Ik heb na een fotografieopleiding in Ede nog twee jaar Fotografische Vormgeving in Amsterdam gestudeerd. In Ede heb ik nog les gehad in analoge fotografie en tegelijkertijd de overgang naar de "digitale doka" meegemaakt. Voor de beheersing van de basis van het vak vind ik het heel fijn dat ik in beide achtergronden ervaring heb opgedaan. Zo weet ik wanneer ik in photoshop of Lightroom dingen aan het aanpassen ben zoals contrast, kleurtoon of een zwart-wit conversie, dat ik weet wat ik doe en wat de techniek erachter is.

clients

equipment

Canon EOS R5  systeemcamera

Canon EOS 5D  Spiegelreflexcamera

 Canon RF 15-35mm F2.8 USM

Canon RF 85mm F2.0

Canon EF 50mm F1.2 USM

Canon EF 24-70mm F2.8 USM

Canon EF 70-200 F2.8 USM

Canon Speedlite 580II

Leica M 240 systeemcamera

Leica Summicron 50mm F 2.0

Leica Summicron 90mm F2.0

Voigtlander Nokton 35mm F1.4

Voigtlander  15mm F4.5 Super Wide Heliar

Drone DJI Mavic Mini 2

Zhiyun Crane 2 Gimbal

Macbook pro

iMac  27"

bottom of page